Hvem kan have behov for støttestrømper?

Hvis du har en af følgende sygdomme, kan du have brug for at bære støttestrømper:

– åreknuder

– dyb venetrombose (DVT)

– ødem

– lymfødem

– venøs insufficiens

– posttrombotisk syndrom (PTS)

Din læge vil sandsynligvis nok anbefale støttestrømper, hvis du har en af disse tilstande. De kan også foreslå støttestrømper, hvis du er gravid og har åreknuder eller er i risiko for DVT

Brug af støttestrømper kan hjælpe med at forbedre blodgennemstrømningen og lindre smerter og ubehag i forbindelse med disse tilstande. De kan også hjælpe med at forhindre, at din tilstand forværres.

Hvem har ikke behov for støttestrømper?

Hvis du har sunde vener og ikke er i risiko for DVT, behøver du sandsynligvis ikke at bære støttestrømper. Faktisk kan de gøre mere skade end gavn.

Hvis du bruger støttestrømper hele tiden, kan det faktisk føre til problemer med venerne. Det skyldes, at de lægger et konstant pres på dine vener, hvilket kan skade dem med tiden.

Hvis du ikke er sikker på, om du har brug for støttestrømper, skal du tale med din læge. De vil kunne anbefale den bedste fremgangsmåde for dig.

Kan der være ulemper ved støttestrømper?

Der er et par ulemper ved støttestrømper. De kan være:

– ubehagelige

– varme

– vanskelige at tage på

– besværlige

Hvis du har nogen af disse bekymringer, skal du tale med din læge. De kan måske anbefale en anden behandlingsmulighed, som er mere behagelig for dig.

Hvilke fordele er der ved støttestrømper?

På trods af de potentielle ulemper har støttestrømper mange fordele. De kan forbedre blodgennemstrømningen, mindske hævelser, lindre smerter og ubehag og forhindre, at din tilstand forværres. Hvis du overvejer at bære støttestrømper, skal du tale med din læge. De vil kunne anbefale den bedste type strømpe til dig og give dig instruktioner om, hvordan du bærer og plejer dem korrekt.

Hvilke andre ting kan være nyttige udover støttestrømper?

Hvis støttestrømper ikke virker for dig, eller hvis du af en eller anden grund ikke kan bære dem, er der andre ting, der kan hjælpe. Disse omfatter, kompressionsbind, sekventielle kompressionsanordninger og pneumatiske kompressionsanordninger.

Din læge vil kunne anbefale den bedste løsning for dig, og tale med dig om, hvordan til at bruge den korrekt. Støttestrømper er ikke den eneste løsning på venøs insufficiens og andre relaterede tilstande. Hvis du er bekymret over støttestrømper, skal du tale med din læge. De vil kunne anbefale den bedste fremgangsmåde for dig.